«Ζεστό» χρήμα στον τραπεζικό σου λογαριασμό: «Κλείδωσε» επίδομα 200€ από ΕΟΠΥΥ – Οι αιτήσεις κι οι δικαιούχοι

ζεστό-χρήμα-στον-τραπεζικό-σου-λογα-174362

Επίδομα αεροθεραπείας, της τάξεως των 200 ευρώ, θα χορηγηθεί στους δικαιούχους, με απόφαση του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα, η αποζημίωση παρέχεται στους δικαιούχους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα χορηγείται σε χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων με πιστοποιημένη αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 67%, όπως παλαιά φυματίωση, χειρουργηθέντα καρκίνο πνευμόνων, πνευμονοκονίωση, κυστική ίνωση και σε χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου (που είναι σε χρόνια αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή διήθηση, ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, ήπατος, πνεύμονος και καρδιάς), για το χρονικό διάστημα 1 Ιουνίου ως 31 Αυγούστου κάθε έτους.

Τα δικαιολογητικά για το επίδομα αεροθεραπείας

Η αποζημίωση καταβάλλεται με την υποβολή των εξής δικαιολογητικών:

α) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι:

  • – ο δικαιούχος δεν έλαβε ούτε θα λάβει την αποζημίωση αυτή από άλλον φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το δημόσιο ή άλλον φορέα και
  • – δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα, δημόσιο ή ιδιωτικό, άνω των 46 ημερών κατά το χρονικό διάστημα 1-6ου έως 31-8ου.

β) Ιατρική γνωμάτευση, από ιατρό σχετικής με την πάθηση ειδικότητας, Δημόσιου, Πανεπιστημιακού ή Στρατιωτικού νοσοκομείου, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμβεβλημένων κλινικών καθώς και των Μ.Χ.Α. – Μ.Τ.Ν., στην οποία να βεβαιώνεται η πάθηση και η συνέχιση της θεραπείας, κατά το ως άνω αναφερόμενο χρονικό διάστημα.

γ) Απόφαση της Επιτροπής ΚΕΠΑ ή άλλης αρμόδιας Επιτροπής με πιστοποίηση της αναπηρίας ίσης ή μεγαλύτερης του 67% για παθήσεις των πνευμόνων.

Τα αιτήματα από τους δικαιούχους θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2024, σύμφωνα με την πρώτη παράγραφο του άρθρου 60 του Ε.Κ.Π.Υ, σχετικά με τον χρόνο παραγραφής αυτών.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ