Με 2 μόνο προϋποθέσεις το παίρνεις: Νέο «άγνωστο» επίδομα 300 ευρώ μπαίνει στον λογαριασμό σου με μία κίνηση

με-2-μόνο-προϋποθέσεις-το-παίρνεις-νέο-118502

Ξεκίνησε από τη ΔΥΠΑ η υποβολή αίτησης για το επίδομα 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Πιο συγκεκριμένα, ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για εκδήλωση ενδιαφέροντος από σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που δικαιούνται την παροχή. Η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ περιλαμβάνεται μέσα στο e-services των δικαιούχων.

Επίδομα 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους: Δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι για τα 300 ευρώ μπόνους είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) είναι οι άνεργοι που:

  • έχουν κλείσει 5 χρόνια(60 μήνες) και άνω κατά την ημερομηνία ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου και συγκεκριμένα στις 18.04.2022
  • έχουν καταρτήσει το Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) και το έχουν μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή
  • Επίσης το εισόδημα να μη ξεπερνά 16.000 ευρώ για άγαμους, 24.000 ευρώ για έγγαμους προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή 27.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Επισημαίνεται ότι μόνο όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 5 έτη και καταρτίσουν Ψηφιακό ΑΣΔ μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ.

Επίδομα 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους: Ποια είναι η προθεσμία για τις αιτήσεις

Δεν έχει οριστεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την λήξη των αιτήσεων. Οταν όλοι οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων θα ολοκληρώσουν την σύνταξη ΑΣΔ τους, τότε θα ολοκληρωθεί και ο κύκλος των αιτήσεων, αλλά και των πληρωμών.

Όσοι άνεργοι έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) θα πρέπει να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό ΑΣΔ. Συγκεκριμένα, θα εισέρχονται με κωδικούς TaxisNet στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (eservices) της ΔΥΠΑ και θα επιβεβαιώνουν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία του ΑΣΔ ώστε να μετατραπεί αυτόματα σε Ψηφιακό ΑΣΔ.

Όσοι άνεργοι δεν έχουν ήδη καταρτίσει ΑΣΔ θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής τους είτε μέσω τηλεδιάσκεψης (MyDYPAlive) είτε δια ζώσης.

Επίδομα 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους: Πότε γίνεται η πληρωμή

Μέσα στην εβδομάδα 23.01 – 27.01.2023 αναμένεται να αρχίσει η πληρωμή στους δικαιούχους των 300 ευρώ, που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους στις 19 και 20 Ιανουαρίου. Το πιο πιθανόν η πληρωμή θα αρχίσει Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, αφού μέσα στις τρεις εργάσιμες ημέρες θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των πρώτων αιτήσεων.

Η ΔΥΠΑ θα ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων αυτεπάγγελτα (διάστημα ανεργίας και Ψηφιακό ΑΣΔ), καθώς και μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ)

Η αίτηση γίνεται εδώ: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ephapax-khrematike-parokhe-gia-anergous

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ