ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Λυδία
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 3λ. 50δ.

Το επίδομα θέρμανσης θα δικαιούνται 1,3 εκατομμύρια πολίτες φέτος, οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Στη πλατφόρμα myΘέρμανση θα κάνουν οι 1,3 εκατομμύρια δικαιούχοι την αίτηση τους από τη Δευτέρα για το φετινό επίδομα θέρμανσης. Οι δικαιούχοι θα έχουν στη διάθεσή τους 1 μήνα για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και συγκεκριμένα μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Οι ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος θέρμανσης

Η πρώτη πληρωμή θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου για αγορές που έχουν γίνει έως τις 30 Νοεμβρίου.

Τα στοιχεία για την υποβολή της αίτησης του επιδόματος θέρμανσης

Για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα ακόλουθα στοιχεία:

Διεύρυνση στα είδη καυσίμου και τους δικαιούχους

Όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση το φετινό επίδομα θέρμανσης επεκτείνεται και στο φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη) πέραν του πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, του φυσικού αερίου, του υγραερίου, των καυσόξυλων, της βιομάζας (πέλετ) και της θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Επιπλέον, διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια και τα όρια της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας των αιτούντων, ώστε να ενταχθούν στην επιδότηση περισσότεροι δικαιούχοι, και αυξάνεται η βάση υπολογισμού και το ανώτατο ποσό του επιδόματος. Ανάλογα με την περιοχή κατοικίας του δικαιούχου η επιδότηση πιο ψυχρές περιοχές, φτάνει έως και τα 1.000 ευρώ, ενώ, διπλό επίδομα έως 1600 ευρώ θα λάβουν φέτος οι νέοι δικαιούχοι που δεν θα χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο αλλά και οι παλαιοί που θα στραφούν στο πετρέλαιο, σε άλλη από τις επιδοτούμενες καύσιμες ύλες ή στην τηλεθέρμανση.

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ