Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καυσόξυλα και πέλετ

Κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή τροπολογία για επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καυσόξυλα και πέλετ
πλαφόν-στο-περιθώριο-κέρδους-σε-καυσό-64171

Κατατέθηκε τροπολογία για επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καυσόξυλα και πέλετ

Τροπολογία η οποία κατατέθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή, επιβάλλει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στην πώληση στερεών καυσίμων που προορίζονται για θέρμανση.

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει ότι το περιθώριο μικτού κέρδους στην πώληση προϊόντων όπως καυσόξυλα, πέλετ, κτλ δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το αντίστοιχο που ίσχυε ανά μονάδα όγκου βάρους πριν από την 1η Νοεμβρίου 2021.

Το υπουργείο Ανάπτυξης βάζει πλαφόν με τροπολογία

H συγκεκριμένη τροπολογία έρχεται από το υπουργείο Ανάπτυξης καθώς παρατηρήθηκαν αυξήσεις στις τιμές πώλησης των προϊόντων που χρησιμοποιούνται για θέρμανση σε μία περίοδο που οι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους ενόψει του χειμώνα και εν μέσω της ενεργειακής κρίσης.

Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στις ανάλογες επιχειρήσεις

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο που αφορά στα καυσόξυλα και τα πέλετ, δεν θα μπορούν να πωλούν σε τιμές με τις οποίες αποκομίζουν υψηλότερο – συγκριτικά με τον μήνα αναφοράς που ορίστηκε, δηλαδή τον Νοέμβριο του 2021- κέρδος.

Την ίδια στιγμή η τροπολογία προβλέπει, ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακiνησης, διανομής και αποθήκευσης στερεών καυσίμων που προορίζονται για θέρμανση χώρων θα πρέπει να υποβάλλουν και τα στοιχεία των αποθεμάτων τους σε:

α) καυσόξυλα παντός είδους, β) πέλλετ, γ) μπρικέτες, δ) προσάναμμα (δαδί).

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ