«Καπνός» επιδόματα και επιδοτήσεις για χιλιάδες δικαιούχους

καπνός-επιδόματα-και-επιδοτήσεις-γ-63194

Πολλά από τα επιδόματα και τις επιδοτήσεις θα γίνουν καπνός το επόμενο διάστημα για χιλιάδες δικαιούχους.

Επιδόματα ζωτικής σημασία για την επιβίωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων γίνονται καπνός μετά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Ποια επιδόματα και επιδοτήσεις θα γίνουν καπνός για χιλιάδες δικαιούχους

Επίδομα θέρμανσης, επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, κοινωνικό τιμολόγιο και πολλά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα χάνουν χιλιάδες πολίτες με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Οι αλλαγές των αντικειμενικών αξιών έχουν ήδη φέρει ανατροπ΄΄η στη ζωή χιλιάδων πολιτών καθώς επιδόματα και στήριξη ζωτικής σημασίας για τους ίδιους παύουν να υπάρχουν. Ήδη έχουν γίνει αντιληπτές περιπτώσεις που περιορίζουν ή καταργούν οριστικά επιδόματα πολλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Για τη χορήγηση των επιδομάτων αυτών, προβλέπονται περιουσιακά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία η φορολογητέα – αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας κάθε ενδιαφερομένου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από συγκεκριμένα όρια ποσών κλιμακούμενα ανάλογα με την οικογενειακή κατάστασή του.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι που θα δουν να γίνονται καπνός τα χιλιάδες επιδόματα και επιδοτήσεις

Συγκεκριμένα στη διακεκαυμένη ζώνη των επιδομάτων που κινδυνεύουν να χαθούν ή ήδη χάθηκαν εξαιτίας της αύξηση των αντικειμενικών τιμών έχουν μπεί:

– Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, για το οποίο λαμβάνεται υπόψη η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας η οποία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει στο σύνολο της τα 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

– Το στεγαστικό επίδομα, για το οποίο η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού θα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος, με ανώτατο όριο τα 180.000 ευρώ.

– Το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, για το οποίο η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, για οικογένειες ή άλλα πολυπρόσωπα νοικοκυριά το όριο των 120.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος και έως ανώτατο όριο τα 180.000 ευρώ.

– Το επίδομα θέρμανσης. Τα όρια αξίας της ακίνητης περιουσίας είναι 180.000 ευρώ για κάθε άγαμο και 300.000 ευρώ για έγγαμο δικαιούχο.

– Την έκπτωση (50%) στον ΕΝΦΙΑ. Δικαιούχος απαλλαγής από το 50% του ΕΝΦΙΑ είναι κάθε φορολογούμενος που η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του είναι μέχρι 85.000 ευρώ αν πρόκειται για άγαμο, 150.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο χωρίς παιδιά και 200.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Δυστυχώς το περιμέναμε. Οταν δίνεις τόσα επιδόματα ο μόνος τρόπος για να πάρεις τα λεφτά σου πίσω είναι οι φόροι.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ