Δήμος «σκάει» επίδομα 1.000 ευρώ σε γονείς – Ποιοι θα δουν χρήματα στα ΑΤΜ

δήμος-σκάει-επίδομα-1-000-ευρώ-σε-γονείς-167986

Πέντε ακόμα οικογένειες της πόλης που έφεραν πρόσφατα στον κόσμο το πρώτο τους παιδί θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα των 1000 ευρώ που ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τους χορηγεί για να τους βοηθήσει στα πρώτα βήματα της οικογένειάς τους που μεγαλώνει.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι από το 2020 ο πρώτος δήμος πανελλαδικά που έχει θεσπίσει το συγκεκριμένο επίδομα, το οποίο λαμβάνουν οι κάτοικοι της πόλης που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που απαιτούνται σε τέτοιου είδους παροχές.

Οι σχετικές αιτήσεις γίνονται από τους γονείς μετά τη γέννηση του παιδιού (μπορούν να γίνουν οποτεδήποτε μέσα στο έτος γέννησης) στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Παπαϊωάννου 15-17), εξετάζονται από ειδική επιτροπή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και εγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2102716636 και 2102716948.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ εγκρίθηκαν οι εν λόγω πέντε νέες αιτήσεις, έπειτα από εισήγηση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

πηγή: athensmagazine.gr

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ